Clicks28
sl.news

En kardinal in sedem škofov podpisalo homoseksualno izjavo

Osem ameriških škofov je podpisalo izjavo za spodbujanje istospolnih pregreh v mladosti: "Bog vas je ustvaril, Bog vas ljubi in Bog je na vaši strani," so zapisali (TylerClementi.org, 25. januarja).

Podpisniki so že stari znanci: Newarkov kardinal Tobin, nadškof Santa Feja Wester, Lexingtonski škof Stowe, škof San Diega McElroy, škof Cheyenneja Biegler, škof Tucsona Weisenberger in upokojeni pomožna škofa Gumbleton (iz Detroita) in Madden (iz Baltimora).

Z zelo splošnimi trditvami pravijo, da je Kristus učil ljubezen, usmiljenje in izkazoval "dobrodošlico vsem ljudem" - kar ni res, saj je močno napadel farizeje in druge. Izjava dodaja še, da je bila Kristusova naklonjenost zlasti do tistih, "ki so se počutili" preganjane ali odrinjene na rob, kar je prav tako povsem napačna trditev, saj je Kristus skrbel za preganjane, ki so bili preganjani zaradi Božjega kraljestva in ne za tiste, "ki se počutijo" preganjane.

Škofi selektivno citirajo katekizem katoliške cerkve, ki uči, da je treba do homoseksualcev ravnati spoštljivo, sočutno in občutljivo. Izpuščajo druge ocene in trdtive v Bibliji in katekizmu, po katerih velja homoseksualnost za objektivno motnjo, sama po sebi pa je tudi zlobno in grešno dejanje, ki kliče k Bogu po maščevanju in mržnji.

Slika: Press Release, TylerClementi.org, #newsGigiipspde