hu.news
199

Mikulás: A püspök meghajol az oligarchák Magisztériuma előtt

A 62 éves szicíliai Noto püspöke, Antonio Staglianò, a "pop-teológia" feltalálója visszalépett, miután azt mondta az iskolásoknak, hogy a Mikulás nem létezik.

Ehelyett myrai Szent Miklós püspökről tanította a gyerekeket, aki Szicíliában született és nevelkedett, és akinek ereklyéi a notói székesegyházban vannak.

"Nem, a Mikulás nem létezik" - erősködött Staglianò - "Sőt, hozzátenném, hogy a piros színű ruhát, amit visel, a Coca-Cola kizárólag reklámcélokból hozta létre".

Ekkor azonban az oligarcha média néhány aktivistája panaszt tett, mire Staglianò sajtótitkára gyorsan bocsánatot kért, tiltakozva, hogy "Staglianònak nem állt szándékában ekkora médiafelhajtást kelteni, vagy csalódást okozni a gyerekeknek". Az oligarchák aktivistái, akik örültek, hogy legyőztek egy újabb püspököt, a következő címlappal jelentek meg: "Az egyházmegye bocsánatot kér, miután a püspök azt mondta a gyerekeknek, hogy a Mikulás nem létezik".

Staglianò ragaszkodott ahhoz, hogy egy püspöknek "hirdetnie kell" a karácsony keresztény értékét - nyilván csak addig, amíg az oligarchák nem panaszkodnak.

#newsDinkfredzn