Clicks105
hu.news

Homoszexuális társkereső alkalmazásokat használtak a Vatikán belső területein - DE

Csak 2018-ban 26 héten keresztül legalább 32 mobilkészülék bocsátott ki rendszeresen előforduló egyéjszakás kalandkereső vagy társkereső alkalmazással kapcsolatos adatjeleket a Vatikán turisták és zarándokok számára általában nem hozzáférhető területeiről és épületeiről - írja a PillarCatholic.com (július 27).

2018 márciusa és októbere között legalább 16 mobilkészülék legalább négy napon keresztül a Grindr egyéjszakás kalandkereső alkalmazás jeleit bocsátotta ki a Vatikán nem nyilvános területein, míg további 16 készülék ugyanebben az időszakban négy vagy több napon keresztül más helyfüggő egyéjszakás kalandkereső vagy társkereső alkalmazás használatát mutatta ki, heteroszexuális és homoszexuális módon egyaránt.

A jeleket a Szent Péter-bazilikán belül, a vatikáni kormányzat és az Apostoli Szentszék közigazgatási épületein belül, beleértve a Vatikán diplomáciai személyzete által használt épületeknél észlelték.

Nem világos, hogy a PillarCatholic hogyan jutott hozzá az adatokhoz, ami felveti annak lehetőségét, hogy ez valamilyen harmadik fél bosszúhadjáratának része. Továbbá a jelzett területeket sok vatikáni alkalmazott látogatja, akik korántsem mind papok.

Kép: © globetrotter_rodrigo, Flickr, CC BY-NC-ND, #newsZgqphpauix