hu.news
201

A fekete fehér: az igazi tomizmus az Amoris Laetitia

A [Novus Ordo] Egyház "visszafelé halad" - mondta Ferenc pápa egy május 13-i erkölcsteológiai konferencián, hozzátéve, hogy a teológusoknak "a gyökerekhez kell visszamenniük, hogy egy lépést előre tehessenek".

Elmagyarázta, hogy ez más, mint teljesen "visszamenni", és ragaszkodott ahhoz, hogy "a keresztények nem mehetnek visszafelé". A "visszafelé haladást" érzékeli abban, hogy "annyi egyházi alak" bukkan fel, "mint a gomba itt, ott". Valóban tény, hogy a Novus Ordo Egyház minden téren visszafejlődik.

Furcsa módon Ferenc a "visszalépés bűnét" az erkölcsteológiában a problémák kazuisztikára (eseti szituációs etika) való redukálásával határozta meg. Pontosan ezt teszi ő is az Amoris Laetitiában. Ezt "dekadens tomizmusnak" nevezte, de aztán kijelentette, hogy: "az igazi tomizmus az Amoris Laetitia, az, ami ott zajlik, jól megmagyarázva a [manipulált] zsinaton [a családról], és elfogadva mindenki [Ferenc követői] által.".

Az AL rosszul idézi Aquinói Tamást. Egy példa: tévesen állítja, hogy Tamás azt írja, hogy valaki szentté válhat, miközben egyidejűleg elfogadja a gonosz cselekedeteket.

#newsSkhspyepgt