Clicks25
ro.news

Francisc: Dialogul este „instrumentul cel mai privilegiat împotriva lui Covid”

Francisc a atacat din nou criticii coronavirusului, numindu-i oameni care se gândesc doar la ei înșiși în timp ce protestează și se plâng de anumite măsuri restrictive.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului belgian Politika cu ocazia centenarului prezenței unui nunțiu în Serbia.

Dând răspunsuri lungi la cinci întrebări generice și repetând multe lucruri din declarațiile anterioare, Francisc a explicat că „dialogul” este pentru el „unul dintre cele mai privilegiate instrumente pe care le avem, nu numai împotriva lui Covid, ci împotriva tuturor celorlalte conflicte pe care trebuie să le înfruntăm."

Înmulțirea pâinilor lui Hristos nu este pentru el o „utopie drăguță”, ci o „realitate” dacă îi punem pe cei mici în centru. El se plânge de excluderea tinerilor de pe piața muncii și avertizează cu privire la „populisme și fundamentalisme."

Alternativa la documentul de la Abu-Dhabi este pentru el „ură, fanatism și extremism."

El povestește că, în timpul unei vizite la o închisoare din Bolivia, s-a prezentat deținuților spunând: "Cel care este înaintea ta, este un om iertat. Un om care a fost și este salvat de numeroasele sale păcate".

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsJniffeubrh