Clicks324
hu.news

Semmi köze nincs hozzá: Ferenc pápa ENSZ politikusnak tetteti magát

"Egy válság mindannyiunkat megváltoztat" - filozofált Ferenc pápa a koronavírus kapcsán az ENSZ Közgyűlésének tartott szeptember 25-i videóbeszélgetés során.

Kihirdette a szlogent, miszerint "kötelességünk újragondolni közös otthonunk és közös projektünk jövőjét", és sajnálkozott, hogy a koronavírus "annyi ember életét elvette" - bár halálozási aránya összehasonlítható az influenzával.

Ferenc pápa azt panaszolta, hogy a "nemzetközi közösség" nagyrészt képtelen volt betartani a 2015-ös párizsi klímaegyezményben tett ígéreteket. A szubszidiaritásról szóló katolikus tanítás szerint azonban a pápának nem kell aggódnia az ilyen ügyek miatt.

Ennek ellenére Ferenc pápa tovább panaszkodott „az Amazonas és őslakosai riasztó helyzetéről”. Ferenc pápa hatoldalas beszédének legnagyobb része üres szlogenekből álló fecsegés volt, amely az „irgalmasság fantáziájáról”, a bevándorlókról, a szegénységről, a fegyveriparról, a nacionalizmusról, az individualizmusról és az elitizmusról szólt.

A lehető legérthetetlenebben megfogalmazott mellékjegyzetben Ferenc pápa a következőt írja: "aggasztó látni, hogy egyesek számára milyen egyszerű és kényelmes tagadni az emberi élet létezését olyan problémák megoldásaként, amelyeket meg lehet és meg kell oldani az anya és a születendő gyermeke számára".

#newsZmnfdvzoej