hu.news
256

Nem fújta fel a szexuális visszaélési ügyeket, így MÉGSEM lesz boldoggá avatva a mártír jezsuita

Lekerült a napirendről a holland jezsuita, Frans van der Lugt boldoggá avatása, akit 2014-ben Szíriában gyilkoltak meg a nyugat által támogatott dzsihadisták.

Az ok: nem égetett elég tömjént a visszaélések hoax oltárán. Ahogy a CruxNow.com (január 22.) fogalmaz: "2009 vagy 2010 körül Van der Lugt-ot azzal vádolják, hogy bagatellizáló kijelentéseket tett a katolikus egyházon belüli szexuális visszaélésekről".

Amikor a szíriai Homs-ban a jezsuitákat meglátogató európaiak megkérdezték őt [aki állandó életveszélyben élt] ebben a témában, azt mondta, hogy szerinte az egyházi visszaélésekkel kapcsolatos figyelem túlzó. Kritikusan megkérdőjelezte a visszaélések áldozatokra gyakorolt hatását, valamint azok szavahihetőségét is - szerinte kérdés nélkül nem lehet megkülönböztetni a valódi áldozatokat a színleltektől.

Van der Lugt, aki 1964 óta tartózkodott a Közel-Keleten, soha nem támogatta az Al-Aszad elnök kormánya elleni nyugati propagandát. Lugt-ot 2014. április 7-én lőtték agyon Homsz-ban a dzsihadisták uralma alatt.

#newsXaofzpjoqv