hu.news
290

Tektonikus zsinat: Bennszülöttek "szellemeket" idéznek meg a templomban

270 püspök, pap és hívő laikus vesz részt jelenleg egy ausztrál zsinaton. A július másodikán tartott nyitó úrvacsorán füsttel, didgeridoo hangszerekkel és pogány rituálékkal szórakoztatták a …More
270 püspök, pap és hívő laikus vesz részt jelenleg egy ausztrál zsinaton. A július másodikán tartott nyitó úrvacsorán füsttel, didgeridoo hangszerekkel és pogány rituálékkal szórakoztatták a résztvevőket.
Susan, egy bennszülött, megidézte "az ősei férfi és női szellemeit", és engedélyt kért tőlük, hogy "ma délután itt lehessenek a szertartáson" (videó lent).
Charles Gauci, Darwin városának püspöke azt hangoztatta a zsinaton, hogy "az egyház az évek során a különböző kultúrákban" beépítette az őslakosok jelképeit a szertartásokba, és értetlenkedve kérdezte: "Mi azzal a baj, ha néhány bennszülött jelképet használunk a megtisztuláshoz?"
A 73 éves melbourne-i érsek, Mark Coleridge még emlékszik arra, hogy az egyház kormányzása "a felszenteléshez kötődik", továbbá észrevette, hogy "valami történik", amit "egy kicsit tektonikusnak" nevezett (a videó megtekinthető itt).
Kép: Plenary Council, Australia, #newsDbamqaqgbf