Clicks418
hr.news

Velike manipulacije i zloupotrebe tijekom Sinode mladih

Nadbiskup Sydneyja Anthony Fisher otkrio je optužujuće dokaze o Sinodi mladih. U razgovoru s Edwardom Pentinom (1. studenog) izložio je makinacije koje su se primjenjivale da bi se potakla "sinodalnost".

Fisher je svjedočio da tema "nije bila o radnom dokumentu, nije bila o glavnoj raspravi svih okupljenih, nije bila o raspravama o jezičnoj grupi, nije bila o izvješćima malih skupina". "Samo se pojavila, kao od nikud".

"U ovoj Sinodi smo napisali doktrinu, kakva je bila, u žurbi - s obzirom na sinodalnost, za manje od tjedan dana". Fisher je komentirao da postoji "prava opasnost" da sinode mogu biti sredstvo za heterodoksiju.

Dodao je da su sinodalni oci bili oprezni oko svih "nejasnih razgovora o sinodalnom stilu" koji "mogu značiti različite stvari u različitim ustima i na kraju biti vrlo podijeljeni." Njegov zaključak: "Ovo nije način na koji se stvara doktrina".

Velika manipulacija se dogodila i za vrijeme konačnog glasovanja kada je dokument Sinode "čitan tako brzo" da su prevoditelji jedva pratili čitanje. Kao posljedica toga "nisu uvijek bili sigurni oko čega glasaju sa Da ili Ne".

[To pokazuje da "sinodalnost" znači "skrivanje zloupotrebe moći iza prijevarne retorike".]

Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsFcngytzsuw