hr.news
489

Biskup Novus Orda inaugurirao masonsku ložu

Biskup Ternija u Italiji, Francesco Soddu (62) prisustvovao je 27. rujna inauguraciji masonske lože Ternija i čak je sudjelovao u ceremoniji rezanja vrpce (na slici).

Zidarstvo je nespojivo s katolicizmom jer slijedi božanstvo zvano "Vrhovni arhitekt svemira" koje je odsječeno od zemlje. Stoga slobodni zidari niječu Objavu, Utjelovljenje i Providnost.

GrandeOriente.it objavio je slike s inauguracije. Soddu se na biskupijskoj stranici pravdao napadima na svoje kritičare i tvrdnjom da su dokazi "pogrešno shvaćeni" i "pogrešno protumačeni".

Smatra da njegove riječi nisu uzete u obzir, da se nije identificirao s drugačijim svjetonazorom od kršćanstva, već je želio "svjedočiti evanđelje" u vrijeme sinodalnosti.

Iskreniji komentari stigli su od velikog meštra Stefana Bisija. Osvrćući se na odnos između Crkve i masonske sekte, za LaNuovaBq.it (4. listopada) izjavio je da su "križarski ratovi gotovi" [što god to značilo] i citirao Franjinu licemjernu encikliku Fratelli tutti, i Franjino spominjanje "Vrhovnog bića" kako bi izbjegao ispovijedanje Presvetog Trojstva.

Soddu nije najbistriji. Diplomirao je "pastoralnu teologiju".

#newsUyusmjapqk