Clicks99
hu.news

Ferenc pápa "tiszta klerikalizmusa": Több koncelebráló püspök, mint hívő

Ferenc pápa nem akarja, hogy Európa kényelmesen elférjen a meglévő struktúrákban és "a hagyományaink által nyújtott biztonságban", miközben elismerte, hogy "a templomok kiürülnek".

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szeptember 23-i plenáris közgyűlésének Eucharisztiáján prédikálva adta meg receptjét, hogy "az egyház szép és befogadó legyen".

"Közösen kell a jövőbe néznünk, nem pedig a múltat restaurálni, ami sajnos csak egy hóbort. A múlt helyreállítása meg fog ölni minket, mindenkit meg fog ölni" - mondta Ferenc pápa, bár megrekedt a múlt századi, kudarcos és elavult második vatikáni zsinatnál.

Ezután figyelmeztetett azokra az emberekre, akik "ahelyett, hogy az evangélium ragályos örömét sugároznák, továbbra is elavult intellektualista és moralista vallásos nyelven beszélnek".

Az Eucharisztia Ferenc pápa klerikalizmusának szélsőséges megnyilvánulása volt, mivel több koncelebráló püspök volt jelen, mint hívő. Bagnasco bíboros, a CCEE elnöke Covid miatt hiányzott, pedig "be volt oltva".

#newsTbdyoeocaj