Clicks805
hu.news
7

"Új nézet" - XVI. Benedek leértékeli Krisztust és az egyházat

A zsidók és keresztények közti párbeszéd "soha sem" fog egyesüléshez vezetni, ez talán csak "Isten képessége a világ végén" - írja XVI. Benedek egy zavaros 2018 augusztusi levélben, amelyet most Elio Guerriero publikált.

A levelet a bécsi Arie Folger rabbinak címezték. A Folgerrel kapcsolatos akadémikus botrány közepette írták.

XVI. Benedek nem gondolja Krisztust Istennek, helyette írását Mózessel kezdi, akit "a remény alakjának" nevez, mert Mózes szemtől szembe beszélt Istenhez, mint egy baráttal.

Krisztust Mózeshez hasonlítva azt írja, hogy Isten fia "a remény fő alakja számunkra, a keresztényeknek", ezt azzal magyarázza, hogy Krisztus és Isten "szinte keresztnevükön szólítják egymást".

XVI. Benedek folytatja a furcsa elméletét az "új nézettel" kapcsolatban, ahol azt írja, hogy az egyház "már nem" a biztos világmegváltásról szól, hanem csak "rólunk, keresztényekről" - a zsidókkal ellentétben - ez pedig a keresztényeknek az, ami Izrael számára a "sivatagi negyven év" volt (mintha az egyház akkor nem Izrael lett volna).

XVI. Benedek továbbá tudomásul veszi, hogy létezik a cionizmus, ami a szekuláris, zsidó nacionalisták botrányos mozgalma. Izraelt államnak nevezi, amelynek teljes legitimitása van "vallási alapokkal", sőt, még azt is állítja, hogy az állam megalapítását (amelyet ateisták hoztak létre) "bizonyos módon" lehet értelmezni "Isten Izrael iránti hűségének is" - ez a tézis pedig ellentmondásban van a vallásos zsidók egy részével.

#newsIhplynbhbu
lowoa
@Gratia copiosa mit izgulsz, felesleges tiltakozni előbb utóbb beigazolódik amit Fatimában mindmáig elhallgatnak, arról meg már felesleges beszélni, hogy már kicsiny hazánkban is észre lehet venni amit San Sebastian de Garabandalban megüzentek, csakhát sokan oly képtelenségnek vesszük, mert ez biztosan nem a mi időnkben fog történni. Annyira a mi időnkben történnek meg az események, csakhát …More
@Gratia copiosa mit izgulsz, felesleges tiltakozni előbb utóbb beigazolódik amit Fatimában mindmáig elhallgatnak, arról meg már felesleges beszélni, hogy már kicsiny hazánkban is észre lehet venni amit San Sebastian de Garabandalban megüzentek, csakhát sokan oly képtelenségnek vesszük, mert ez biztosan nem a mi időnkben fog történni. Annyira a mi időnkben történnek meg az események, csakhát késve értesülünk róla, meg úgy ahogyan ezt a cikket is valaki megírta, hogy védje az egyházi szabadkőművesek fejét. Lesz ez még rosszabb is, mert ahogyan a hitehagyás egyre nagyobb területre terjed ki, a figyelmeztetések annál sűrűbben fognak előfordulni, s meg fogják magyarázni, ahogyan Karinthy a magyarázom a bízonyítványom című esszéjében. Lásd Budaörs, Kaposvár, Pásztó meg az egynéhány szentélyrombolás, ami már kiütötte némelyeknél a biztosítékot, de közben tovább folytatódnak az előkészületek, amiről pedig nem nagyon beszélnek, vagyha mégis valamit elmondanak, akkor próbálják jól beállítani a rosszat.
Tenyleg izgulok, annak ellenere, hogy mindig Fatima volt a vilag es az egyhaz tortenelmeben. Igy engem igazan nem erdekel Fatima, hiszen mindent tudunk, amit tudnunk kell egyebkent is. Amin csodalkozom, zero erdeklodes van a Szuzanya habitusa irant. Meg nem hallottam senkit errol elmelkedni. Nem tolonganak katolikusok a Karmel kapujaban, hogy beoltozzenek a Szuzanya ruhajaba. Lassan azt latjuk, …More
Tenyleg izgulok, annak ellenere, hogy mindig Fatima volt a vilag es az egyhaz tortenelmeben. Igy engem igazan nem erdekel Fatima, hiszen mindent tudunk, amit tudnunk kell egyebkent is. Amin csodalkozom, zero erdeklodes van a Szuzanya habitusa irant. Meg nem hallottam senkit errol elmelkedni. Nem tolonganak katolikusok a Karmel kapujaban, hogy beoltozzenek a Szuzanya ruhajaba. Lassan azt latjuk, higy a karmelira szerzetesek is levetik a habitust es demonstraljak ok igazabol inkabb farmerben es T-shirtben szeretnek lenni, biztos miattunk, hogy el ne riadjunk meg toluk, de erre sem mozdul senki modenul sem. De akkor miert a legnagyobb kegyelem a Szuzanya ruhajat hordani, amit Fatimaban hordott? Miert kell Karmel? Miert jo a kolostor? Miert nem vetkoznek ki Heiligenjreuz-ban a szerzetesek amikor lelkigyakorlatot tartanak? Mi akarmel? Mi a skapulare? Akkor mar a barna sem jo, hanem mas szinu kell a massaghoz. Egyszoval szelektiv Isten nepenek gondolkodasa Fatimaval kapcsolatban. Csak a szenzaciora figyel oda es csak a TITOK erdelkli bulvar szinten, amit ELTITKOL a Vatikan, kulonosen is a II. Vatikani zsinat papai ex persze Ratzinger biboros. Europa eg, eltunik a kalifatusban es Fatima objektivitasa, realitasa nem hat, csak a titok erdejes, ami nincs. Semmi titok nincs, amit tudnunk kell azt tudjuk.
lowoa
@Gratia copiosa a szétválasztódás megkezdődött, egyik szerzetesrend nekimegy a másiknak, elszipkázza a gyengébbnek tünő egyéneket az egyházmegye, mert olyan ember került a vezetésbe, aki bomlaszt. Tízenhat éve hagyták el Búcsúszentlászlót a ferencesek, lassan két éve Keszthelyt a kármeliták, miért gondolja a veszprémi érsek, hogy ez is olyan, mint a ferences csoportosítás... Nem olyan, de még …More
@Gratia copiosa a szétválasztódás megkezdődött, egyik szerzetesrend nekimegy a másiknak, elszipkázza a gyengébbnek tünő egyéneket az egyházmegye, mert olyan ember került a vezetésbe, aki bomlaszt. Tízenhat éve hagyták el Búcsúszentlászlót a ferencesek, lassan két éve Keszthelyt a kármeliták, miért gondolja a veszprémi érsek, hogy ez is olyan, mint a ferences csoportosítás... Nem olyan, de még Debrecenben is talál nyomokat, akinek van szeme annak meglátására. Aztán itt a ciszterciek, meg a bencések, botrányok mindenfelé, csakhát oly megszokott az embereknek, pedig régen nem volt a szerzetesrendek között ekkora ellentét. Sok minden eléggé furcsának tünik, de bizonyára ezek miatt fognak többen felébredni, bár akkor az földi életüket elveszik, vagy ha azt nem, akkor eldugják valahová oda, ahová szinte senki sem jár. Bonum TV-nél is már észrevettem, hogy mekkora a szétválasztódás. Piaristák váci kápolnájából már szentségimádást sem adnak, Barsi Balázs szerzetesatya konferenciabeszédét sem adták, sőt lassan két hónapja Csíksomlyóról még szentmisét sem adnak, bár most volt a tartományfönök-választás, talán majd másképpen lesz ezután. Aztán még érdekesebb, amikor Erdélyben a ferencesek között is valami viszályt lehet felfedezni, a Urbán János Erik talán majd rendet képes tenni, ha megadatik számára annak lehetősége, bár még mellette érseki helynök is.
@Gratia copiosa

Ezt írod: „engem igazan nem erdekel Fatima, hiszen mindent tudunk, amit tudnunk kell egyebkent is."

Gratulálok a bősz hencegéshez!

Oroszország elmulasztott felajánlásáról is tudsz mindent?! Lehetetlen Fatimáról beszélni Oroszország felajánlásának a követelményét elhallgatva, hiszen az Fatima üzenetének a meghamisítása! Mi több, az ilyen-olyan felajánlási próbálkozások …More
@Gratia copiosa

Ezt írod: „engem igazan nem erdekel Fatima, hiszen mindent tudunk, amit tudnunk kell egyebkent is."

Gratulálok a bősz hencegéshez!

Oroszország elmulasztott felajánlásáról is tudsz mindent?! Lehetetlen Fatimáról beszélni Oroszország felajánlásának a követelményét elhallgatva, hiszen az Fatima üzenetének a meghamisítása! Mi több, az ilyen-olyan felajánlási próbálkozások érvényességét állítani egyrészt kifejezetten Fatima misztériumának a profanizálása, másrészt kifejezett merénylet az Egyház és az egész emberiség ellen, hiszen Oroszország felajánlásának a tétje nem csak Oroszország megtérése, hanem az Egyetemes Egyház és az egész emberiség megóvása Oroszország tévtanaitól!

Amorth atya szemtanú szervezőként beszél arról, hogy II. János Pál pápa a politikusok tiltása miatt nem ajánlhatta fel Oroszországot a Szűzanya Szeplőtelen Szívének:
Fr. Gabriele Amorth on Our Lady of Fatima

Említi a szekularizációt, ami (ezt már jómagam hangsúlyozom) Oroszország valódi tévtanítása, amelyet elterjesztett a Vatikánban is, különben a vasfüggöny mögül érkezett pápa tehette-e volna a politikusoktól függővé, hogy engedelmeskedhet-e a Szűzanyának, és így Istennek!? A felajánlás megtétele esetén minden bizonnyal nem volna lehetősége mindannak, ami most zajlik az egyháznak hazudott keretek között!

Oroszország tévtana tehát nem a bolsevizmus, hanem az éppen dühöngő szekularizmus , amelyben az Egyház nem hallgathat Jézus Krisztusra és Kinyilatkoztatásra, hanem az állam mondja meg az egyháznak, hogy mit tehet és mit nem, hogy mit kell helyesnek tartania és mit nem!!!
Bazso-Dombi Attilanak Az a bosz henceges amikor a katolikusok nem biznak azokban, akik a kormanyzas terhet hordjak az egyhazban. Ki vagyok en es ki vagy te, aki azt mereszeled allitani, hogy ma mar kanonizalt szent papak mulasztottak? Az Europai Puspoki Szinodus a Szentlelektol ihletve nyilatkozott ugy, hogy a szovjet birodalom nem poltikai es gazdasagi okok miatt omlott ossze, hanem egy …More
Bazso-Dombi Attilanak Az a bosz henceges amikor a katolikusok nem biznak azokban, akik a kormanyzas terhet hordjak az egyhazban. Ki vagyok en es ki vagy te, aki azt mereszeled allitani, hogy ma mar kanonizalt szent papak mulasztottak? Az Europai Puspoki Szinodus a Szentlelektol ihletve nyilatkozott ugy, hogy a szovjet birodalom nem poltikai es gazdasagi okok miatt omlott ossze, hanem egy antropologiai tevedes miatt. Olyan emberekre akart birodalmat epiteni,akik orokre elszakadtak Istentol. OROKRE. Ez a Babilon osszeomlott, rovidebb ido alatt mint a romai, melyet szovetsegesei romboltak le es fosztottak ki, noha a Pax Romana szivarvanyos ege alatt elhettek es befogadtak oket isteneikkel egyutt, akiknek helyet szoritottak a Pantheonban. A Isten ellenes hatalmak a ter es ido foglyai. Mi azonban a masodik exodusban Krisztust kovetjuk, aki Nagypenteken vezetett at miket a "fuggonyon tulra". Kapasbol probaltam XVI. Benedeket idezni. Visszaterve a kerdesre, miert fontos valaminek egy reszlete, amikor az egeszet tudjuk mi fog tortenni es ez az egyhaz hitenek alapveto fundamentumahoz tartozik. Jonehany eloadast hallottam ebben a temaban elkotelezett katolikusoktol, foleg Amerikaban. Ceterum censeo.... miert nincs tolongas legalabb Karmelhegyi Boldogasszony unnepen a Karmelben? Miert nem veszik fel sokan, mert soha nem beszelnek nekik errol? Ez fontosabb reszlet, mint egy esetleges elmaradt tajekoztatas.
Gratia copiosa

„Az Europai Puspoki Szinodus a Szentlelektol ihletve nyilatkozott..."?! Egyrészt elképesztő ilyent állítani, másrészt ebbe szörnyen beletrafáltál, iszonyatosan magas labda! -- No comment!!!

Az Europai Püspöki Szinódus székhelye Sankt Gallen, ahol az Egyház elleni legsúlyosabb belső merényletet eltervelték, és azt éppen napjainkban az orrunk előtt váltják aprópénzre:
www.lifesiten…More
Gratia copiosa

„Az Europai Puspoki Szinodus a Szentlelektol ihletve nyilatkozott..."?! Egyrészt elképesztő ilyent állítani, másrészt ebbe szörnyen beletrafáltál, iszonyatosan magas labda! -- No comment!!!

Az Europai Püspöki Szinódus székhelye Sankt Gallen, ahol az Egyház elleni legsúlyosabb belső merényletet eltervelték, és azt éppen napjainkban az orrunk előtt váltják aprópénzre:
www.lifesitenews.com/blogs/evidence-pope-f…

Összefoglaló magyarul:
petersziklaja.hu/a-jelek-arra-ut…
lowoa likes this.
Zsadányi Sándor likes this.
Forras megjelolese nelkul ez hamisitas es en kilencedik egyedul tiltakozom.