hr.news
305

Poglavar homoseksualističke Sinode: "Franjo se potpuno slaže"

On zna da se "u potpunosti slaže" s Franjom, luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich SJ rekao je američkom katoličkom aktivistu Richardu Smaglicku (LifeSiteNews.com, 6. kolovoza).

Upitan hoće li Sinoda homoseksualne odnose možda prestati smatrati teškim grijehom, Hollerich je izbjegavao odgovor: "Ne znam što će Sinoda donijeti". Rekao je da želi slušati "ljude svijeta, što oni govore". Nitko ne zna što izraz "ljudi svijeta" znači u ovom kontekstu. U Australiji je na Sinodi sudjelovalo manje od 0,05% katolika.

Smaglick je uzvratio da Sveto pismo i katolička tradicija već 2.000 godina uče da je "sodomija grijeh i grozota koja vapi nebu". Hollerich ismijava sam sebe pokušavajući ismijati Bibliju, tvrdeći da ona kaže kako se "sunce okreće oko Zemlje" i da stoga moramo "tumačiti Bibliju".

Međutim, Biblija samo kaže - kao i moderni jezici - da "sunce izlazi" i "sunce zalazi" (npr. Propovjednik 1:4). Da je Hollerichov pseudo-argument istinit, onda bi se mogao koristiti za ismijavanje bilo koje izjave u Bibliji.

Za Smaglicka je očito da Hollerich i Franjo žele iskoristiti Sinodu kako bi proturječili Bibliji i kanonizirali homoseksualne činove. Hollerich već prima prva biskupijska izvješća i izradit će nacrt u rujnu.

#newsHgklhrfgmt

01:30