Clicks4
ms.news

Jerman: Pastor Menggantikan Holy Communion Dengan Makan Roti Di Atas Bangku Panjang

Setelah Mass kembali berjalan pada bulan Jun, Father Stefan Wissel, Paderi Parish Barbing berdekatan dengan Regensburg, telah menggantikan Holy Communion dengan makan roti pada sesi communion.

Diocese Regensburg merupakan diocese yang diketuai oleh yang konservatif" Bishop Rudolf Voderholzer.

Wissel berkata kepada ahli parishnya dalam surat-parish Jun, bahawa dia sedang melarang communion pada lidah. Sebaliknya, dia mengarahkan mereka untuk mengangkat sebuah "hos (tidak berkonsekrat),” yang telah diletakkan pada pintu masuk dan "yang dibalut dengan kertas balut keluli untuk makanan," dan hantarkan kepada mereka pada bangku panjang, dan makan daripada memberikan Holy Communion.

Anggota parish menjelaskannya kepada Gloria.tv, bahawa selepas "Lihatlah, Kambing kepada Tuhan," telah diminta untuk membuka hos yang tidak berkonsekrasi itu.

Father Wissel merupakan pengikut radikal bagi peraturan virus corona. Ahad lepas, dia telah menyambut Mass sebahagian denga pelitup mulut. Dia kekal memakai sarung tangan biru, lebih-lebih lagi, dia menjalani langkah penyah-kuman dari semasa ke semasa (turutan video di bawah).

#newsMelahotoxv