hr.news
117

Crno je bijelo: "Pravi tomizam je onaj Amoris Laetitije" - Franjo

Crkva [Novus Orda] "nazaduje", rekao je Franjo na konferenciji o moralnoj teologiji 13. svibnja priznavši, međutim, da teolozi moraju ići do "korijena kako bi napravili korak naprijed".

Objasnio je da se to razlikuje od "nazadovanja" i inzistirao da "kršćani ne mogu nazadovati". On otkriva "nazadovanje" u "tolikim crkvenim figurama" koje niču "kao gljive ovdje, tamo, tamo". Zaista je činjenica da Crkva Novus Orda nazaduje na svim poljima.

Začudo, Franjo je definirao "grijeh nazadovanja" u moralnoj teologiji sa svođenjem problema na kazuistiku (etiku situacije od slučaja do slučaja) što je upravo ono što on čini u Amoris Laetitiji. On je to nazvao "dekadentnim tomizmom", ali je potom izjavio da je dekadentni tomizam prava stvar: "Pravi tomizam je onaj Amoris Laetitije, onaj koji se tamo događa, dobro objašnjen u [izmanipuliranoj] Sinodi [o obitelji] i koji su prihvatili svi [Franjini sljedbenici]".

AL pogrešno citira Tomu Akvinskog. Jedan primjer: lažno se tvrdi kako Toma piše da se može postati svetac dok se istovremeno prihvaćaju zla djela.

#newsSkhspyepgt