hu.news
767

Veszélyes szavak XVI. Benedek pápától: "A jelenlegi zűrzavarban ragaszkodjunk a hagyományhoz"

XVI. Benedek 2022 januárjában gratulált a 35 éves Dom Louis Blancon-nak a franciaországi Drôme-ban található Notre-Dame de Triors kolostor apátjává választása miatt.

Triors-t a római rítusú Fontgombault bencés kolostor alapította. Benedek címét a LaNef.net-en december 1-én tette közzé. A kolostornak jelenleg 43 szerzetese van. Blancont 2021 novemberében választották meg.

Benedek kifejezte megértését, amiért Blancon fiatal kora miatt "némileg aggódik a rá váró nagy feladat miatt", "különösen, mivel magam is átéltem már hasonló tapasztalatot". Benedek pápát 49 évesen nevezték ki müncheni érsekké.

A volt pápa számára létfontosságú, hogy "ne egy személyes tervet valósítsunk meg" [mint Ferenc], hanem az egység szolgája legyünk, "A jelenlegi zűrzavarban fontos, hogy ne holmi elméletet védjünk, hanem egyszerűen az Egyház hitében éljünk, a Hitvallásban és Szent Benedek Regulájában közvetített hagyomány szerint."

Egy szentimentális megjegyzés: "Nagy Egyházunknak ma valóban szüksége van a vigasztalás harmatára". Ha Blancon betartja Benedek szavait, Ferenc hamarosan el fogja távolítani.

#newsGnfiqxswjc