Clicks12
sl.news

"Ljubezen in mir": Frančišek polemizira proti "fundamentalizmu"

Frančišek se je 7. oktobra udeležil sinkretističnega "molitvenega" srečanja, ki ga je v rimskem Koloseju spodbujala skupnost Sant'Egidio.

Patriarh Istanbula je bil tisti, ki je odprl "molitev" in trdil, da je zbrane "združil Sveti Duh" in da "skupaj prosijo dar miru, ki prihaja od Boga".

Tako kot tretjerazredni politik je Frančišek pozval k "manj orožja in več hrane, manj hinavščine in več preglednosti in več cepiv, ki bodo pošteno razdeljena".
Rekel je: "Zaradi miru prosim, da v vsaki verski tradiciji odpravimo skušnjavo do fundamentalizma in vsako težnjo, da na brata ali sestro gledamo kot na sovražnika."

Da bi pri oligarhskih medijih vzbudil sočustvovanje, so Frančišek in predstavniki verstev podpisali mirovni poziv, ta del je zaupal majhnim otrokom, ki jih bodo posredovali političnim voditeljem (video spodaj).

Sinkretičnega srečanja se je udeležila Angela Merkel, ki se je Frančiška srečala v začetku dneva srečala vsaj že petkrat, da bi prilila olje na ogenj pogovoru o zlorabah se prepustila pogovorom o podnebni krizi, ki jo domnevno povzroča človek.

#newsEqivtqymtv