Clicks95
nl.news
1

Franciscus betrapt met zijn hand in de kassa

LifeSiteNews heeft gelekte documenten verkregen van The Papal Foundation, een in de Verenigde Staten gevestigde liefdadigheidsorganisatie, waaruit blijkt dat afgelopen zomer paus Franciscus persoonlijk om een subsidie van $25 miljoen heeft gevraagd voor het Romeinse Istituto Dermopatico dell'Immacolata (IDI), een dermatologisch ziekenhuis waar corruptie troef is.

De stichting werd opgericht door Amerikaanse katholieken om pausen te helpen de armen in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Leken worden lid van de stichting door te beloven om minstens $1 miljoen over tien jaar te doneren. De stichting is gegroeid tot meer dan $215 miljoen.

Het verzoek van Franciscus was meer dan 100 keer hoger dan de hoogste subsidie die ooit via de stichting werd toegekend.

In mei 2017 rapporteerde La Repubblica - de enige krant die Franciscus zegt te lezen - over vonnissen van rechtbanken waarbij trustees van het IDI betrokken waren en die 24 aanklachten bevatten, hetgeen leidde tot een tiental veroordelingen, waarvan sommige tot drie jaar gevangenisstraf wegens verduistering.

Zonder een duidelijke uitleg over hoe de subsidie zou worden gebruikt, gaf kardinaal Wuerl persoonlijk toestemming voor de betaling van $12 miljoen in twee afzonderlijke termijnen en stelde hij zijn veto over protesten van het bestuur en leden van de Stichting.

Dit heeft geleid tot het ontslag van de voorzitter van de auditcommissie van de stichting op 6 januari. In zijn ontslag wees hij erop dat met betrekking tot de subsidieaanvraag "er geen professioneel, grondig onderzoek werd uitgevoerd."

Afbeelding: © korea.net, CC BY-SA, #newsIcgrkqehpq
AnnaMaria73
geloof dr nix van!