hu.news
2583

Grech bíboros: a püspökök közötti háború igazából "szinodalitás"

A Zsinat a Zsinatról egy "példátlan esemény" - mondta Christopher Lambnek a homoszexualizmus párti Mario Grech bíboros, a zsinat főtitkára (podcast, május 19.).

A korábbi szinódusokat a Vatikán készítette elő, de a mostani a püspöki konferenciák előterjesztései alapján fog alakulni, állítja Grech. Kitart amellett, hogy "nem igaz, hogy semmi sem fog változni. Elmondhatom, hogy már most is van változás.".

A szokásos fehérneműs témákról és a nők felszenteléséről Grech azt mondta, hogy "semmit sem szabad a szőnyeg alá söpörni". Úgy véli, hogy anélkül, hogy "zsinati egyházzá" válnánk, nehezebb lesz bizonyos kérdésekkel foglalkozni.

Grech nem aggódik a német zsinat miatt. Számára a német és a katolikus püspökök közötti nyílt harc maga "az együttműködés". Lamb ezzel szemben elismeri, hogy a német zsinat "proxy háború" Ferenc pápasága és a zsinat körül.

Kép: Mario Grech © Diocese of Gozo, CC BY-SA, #newsKmaepmgrdx

francesco69
Eretnek püspökök, olyan témákat boncolgatnak, amelyek ellentmondanak a kinyilatkoztatásnak. Evangelizálni nem szeretnek, luxus élet, kocsi, nyaralás az kell nekik, de ezekhez a dolgokhoz sok pénz kell, most keresik az embereket, de nem Krisztus nevében, hanem a világ nevében. Engedményeket tesznek jöhetnek a melegek a házasságtörők, a bálványimádók megtérés nélkül.
Pálos Pál
A "népi demokrácia" beférkőzött az egyházba "szinodalitás" néven.