hr.news
254

Franjo širi još homoseksualnog licemjerja

Franjo, koji ne nalazi vremena primiti svoje kardinale, pisao je 20. srpnja homoseksualnom aktivistu Jamesu Martinu SJ, koji je objavio "toplo pismo" na Outreach.faith (2. kolovoza).

To je bio Franjin odgovor nakon što je dobio primjerak homoseksualnog propagandnog pamfleta. Koristeći svoje uobičajene licemjerne poštapalice, Franjo je maštao o "kulturi susreta" koja "skraćuje udaljenosti" i "obogaćuje različitostima". Svi znaju da Franjo prakticira suprotno.

Spomenuo je izvjesnog Isusa "koji se učinio blizak svima". Ovaj "Isus" ne smije se brkati s Isusom Kristom koji se "nije pouzdavao u ljude, jer je poznavao sve ljude" (Ivan 2).

Udvostručivši licemjerje, Franjo ga je opisao "neophodnim" susresti se licem u lice, "čak i s onima koji misle drugačije ili s onima čije nas razlike kao da razdvajaju, pa čak i suočavaju".

Prevladavajući te prepreke, "shvaćamo da postoji više onoga što nas spaja nego što nas razdvaja", napisao je Franjo, rugajući se mnogim dobrim biskupima i ljudima koje je brutalno smijenio tijekom svog pontifikata samo zato što su mislili drugačije od njega.

Slika: James Martin © Shawn, Flickr CC BY-NC, #newsCvpbuudklz