Clicks82
lowoa
Ólomkapu - Mindszenty József élete és tevékenysége új dokumentumok tükrében. Szeretettel köszöntünk az Ars Sacra Alapítvány és a Magyar Katolikus Rádió februári ONLINE filmklub vetítésén! A film …More
Ólomkapu - Mindszenty József élete és tevékenysége új dokumentumok tükrében.

Szeretettel köszöntünk az Ars Sacra Alapítvány és a Magyar Katolikus Rádió februári ONLINE filmklub vetítésén! A film után egy - következő videóban - beszélgetésre is hívunk, ahol vendégünk lesz Kovács Gergely, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője és Gőbel Ágoston a Katolikus Rádió szerkesztője.
A beszélgetés linkje: youtube.com/watch?v=kNW0OzlYhNQ

„A film nem Mindszenty József bíboros életrajza, nem lelkipásztori tevékenységének, működésének elemzése, nem prímásként folytatott politikájának kritikája, hanem egy ember szenvedésének krónikája, aki olyan keresztet vállalt magára, amely talán nagyobb, mint amit egy ember el tud viselni. Mindezt egyházáért és nemzetéért tette. (...) Mindszenty bíboros egy nagy ember, akiről meg kell emlékezni, az igazság embere, akinek sajnos csak egyetlen eszköze maradt a toll. Én erről a tollról beszélek a filmben, nem másról.” – hangsúlyozta Gilberto Martinelli olasz filmrendező.