hr.news
93

Svećenik slavi rimski obred - i previše razumije

Vokacionističkog oca Randyja Diamantea, koji je svoju teološku formaciju primio na dekadentnim liberalnim fakultetima, skupina vjernika u Davau na Filipinima zamolila je 2019. godine da proslavi misu rimskog obreda.

Otac Diamante prihvatio je nevoljko jer mu je nedostajalo znanje latinskog zbog njegove nedovoljne teološke formacije. 6. lipnja Ednard Kim La Rosa objavio je njegovo svjedočenje, rekavši ocu Diamanteu da će mu prihvaćanje zadatka pružiti božansku pomoć, ali ne i slavu, novac ili popularnost. Kim je također upozorio oca Diamantea da će ga ostali svećenici progoniti.

Nakon šest mjeseci tjedne prakse, Diamante je napokon slavio svoju prvu rimsku misu, 8. prosinca 2019. godine. Nakon treće mise, Kim ga je pozvao na ručak i pitao ga kako je rimska liturgija utjecala na njega kao svećenika.

Diamante je odgovorio: "Teško mi se sjetiti što da radim i ne razumijem što govorim. Ali više razumijem svoju ulogu svećenika. Zbog ove tradicionalne mise više razumijem zbog čega je misa žrtva."

To je jedan od razloga zašto skupina Novus Ordo toliko očajnički želi ukinuti rimski obred.

#newsJydocyvkiz