ВАЖНО КАК ДА СЕ сбогувате Интерфакс - Учените експериментално доказаха чудодейните свойства на кръстния знак и молитвата.

Снимка Червено-НЕПРАВИЛЕН Цвят Зелен O’KY

„Установихме, че старият обичай да се прави кръстен знак върху ядене и пиене преди хранене има дълбоко мистично значение. Зад него има практическо приложение: храната се почиства буквално за миг. Това е голямо чудо, което се случва буквално всеки ден “, каза физикът Ангелина Малаховская, цитирана от вестник„ Жизн “в петък.

Малаховская изучаваше тази сила на кръстния знак заедно с благословията на Църквата в продължение на почти десет години. Тя проведе много експерименти, които многократно бяха проверявани, преди резултатите им да бъдат публично оповестени.

По-специално, тя откри уникалните бактерицидни свойства на водата, благословена с молитва и кръстния знак. Според вестника изследването разкрива и ново, неизвестно досега свойство на Божието Слово, което е да преобразува структурата на водата, като значително увеличава нейната оптична плътност в късата зона на ултравиолетовия спектър.

Учените са проверили влиянието на Господната молитва и кръстния знак върху патогенните бактерии. За тестовете са взети водни проби от различни водоеми - кладенци, реки, езера. Всички проби съдържаха златист тафилокок, колиформни бактерии. Оказа се обаче, че ако се изрече Господната молитва и над тях се направи кръстният знак, броят на вредните бактерии ще намалее със седем, десет, сто и дори над хиляда пъти.

Експериментите са извършени по такъв начин, че да се изключи възможното влияние на психологическото внушение. Молитвата се молеше както от вярващи, така и от невярващи, но броят на патогенните бактерии в различни среди с различни групи бактерии продължи да намалява в сравнение с референтните шаблони.

Учените са доказали и благоприятните ефекти, които молитвата и кръстният знак имат върху хората. Кръвното налягане се стабилизира при всички пациенти и кръвните показатели се подобряват. Интересното е, че показателите се променят в посока на необходимото излекуване: при хора с хипотония кръвното налягане се повишава, а при хора с хипертония то се понижава.

Беше отбелязано също така, че ако знакът на кръста се изпълнява на ръка, с три пръста, сгънати безскрупулно или поставени извън необходимите точки - центъра на челото, центъра на слънчевия сплит и трапчинките в дясната и лявата ръка - положителният резултат е значително по-слаб или липсва изобщо.
Източник interfax-religion.com/?act=news&div=1173