Clicks13
ro.news

Episcopul sud-coreean devine prefect al clerului

Francisc l-a numit pe Episcopul Lazarus You Heung-sik, în vârstă de 69 de ani, din Daejeon, Coreea de Sud, ca prefect al Congregației pentru Clerici din 11 iunie. El îl înlocuiește pe cardinalul Beniamino Stella, în vârstă de 79 de ani.

You Heung-sik a fost botezat la 16 ani și hirotonit preot în 1979 la 28 de ani. A studiat la Universitatea Lateran din Roma și este membru al Mișcării Focolare moderniste. Numit episcop în 2003, este episcop în Daejeon de mai bine de 17 ani. El a apărat celibatul preoțesc în timpul Sinodului Tineretului Episcopilor din 2018.

Biserica sud-coreeană a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele decenii. Catolicii reprezintă aproximativ 11% din populație. Cu toate acestea, participarea la liturghie a avut un declin dramatic.

Congregația pentru Clerici are responsabilitatea preoților, formarea lor și formarea continuă, dar nu este clar ce fac de fapt acolo toată ziua.

Numirea lui You confirmă tendința lui Francisc de a numi vârstnici și personalități instituționale slabe care nu îl vor pune în umbră.

Imagine: Lazarus You Heung-sik, © wikicommons, CC BY-SA, #newsSocktkjfjk