Ferenc azt hinné, hogy ő a Brit Birodalom utódja?

A kanadai indiánok elleni bűnök "legfőbb elkövetője" nem az egyház, hanem a Brit Birodalom kormánya, azaz Viktória királynő és a kanadai kormány volt - írta július 29-én Dominik Duka cseh bíboros az Aktualne.cz oldalán megjelent cikkében.

Duka felhívta a figyelmet a 19-20. század hatalmas járványaira, valamint arra, hogy ezek a gyerekek gyenge egészségügyi körülmények között éltek, ezért természetesen nagy veszélynek volt kitéve az immunrendszerük.

A katolikus bentlakásos iskolák anyagi támogatást kértek a kormánytól, de elutasították azt. Duka bíboros megjegyezte, hogy Ferenc pápa kanadai látogatása egy feszült és érzelmekkel teli időszakban történt, "mindenféle valós történelmi ismeret nélkül".

Ezért a pápa úgy vállalt felelősséget, mintha a kanadai kormány utódja lenne. Dominik Duka ezt hatalmas "hibának" nevezi, de Ferenc híres "tanácsadóit" hibáztatja (mintha a csökönyös Ferenc bárkitől is elfogadna tanácsot).

Kép: Dominik Duka, #newsVhqzxgwwbk

Acett Haven Y
Ferencet a tárgyi tudás hiánya nem akadályozza. Ott kér bocsánatot, ahol nincs miért, és eszébe sem jut, ahol kellene. Duka pedig az első ilyen megszólalással megvárta, hogy emeritus legyen. Ebből az állapotból már nem lehet eltávolítani?