Hivatalos: a Vatikán engedélyezi a fogamzásgátlást

Ha a "tényleges körülmények" miatt "a gyermekvállalás választása felelőtlen döntés", akkor szabad a fogamzásgátló módszerekhez fordulni - írja Gilfredo Marengo prelátus Az Élet Teológiai Erkölcstana című könyvében, amely a Pápai Egyházi Akadémia "az Életért" által szervezett konferencián elhangzott előadásokat gyűjti össze, és ami július elsején jelent meg a Libreria Editrice Vaticana, a Vatikán hivatalos kiadójának szerkesztésében.

Lima egyházmegyének pachamama-érsekje, Carlos Castillo közleményében azt írja, hogy "nem egészséges az emberiség számára, hogy mindig Damoklész kardját érezzük a fejünk felett, amely a kárhozattal fenyeget, ha a normákat elhanyagoljuk", utalva a mesterséges fogamzásgátló módszerekre, nem pedig a római rítusra, amelyet Ferenc pápa próbál kárhozatra ítélni.

A fogamzásgátlást propagáló Maurizio Chiodi atya "nyitottságot" javasol az "orvosilag segített reprodukció" [mesterséges megtermékenyítés] iránt a házaspárok számára, miközben [továbbra is] elveti a béranyaságot.

Az Akadémia vezetője, Vincenzo Paglia érsek június 30-án a VaticanNews.va-nak azt nyilatkozta, hogy a könyv "párbeszédet" nyit a különböző "vélemények" között. De vajon miért nem "nyitott" a Vatikán egy "párbeszédre" a II. vatikáni zsinat kudarcairól, a római rítus felsőbbrendűségéről és a megtérés szükségességéről?

Paglia hozzátette, hogy Ferenc pápát minden lépésről tájékoztatták, aki támogatta a projektet.

#newsBlykjvnrjk

charisma
Nem meglepő módon a mainstream médiában erről egyelőre semmi sem olvasható.