Clicks475
hu.news
1

Szent Januáriusz vére: Az érsekség engedte, hogy egy nappal később csoda történjen

A Rómától 200 km-re délre fekvő Nápoly székesegyházában május 1-jén rózsafüzér imákat mondtak, várva a város szentje, Szent Januáriusz vérének cseppfolyósodását, amelynek május első vasárnapja előtti szombaton kellett volna megtörténnie.

De semmi sem történt. Az ereklyetartóban összegyűlt vérrög kőkemény maradt - a végzet előjele.

Majd vasárnap: coup de théâtre. Az érsekség vasárnap 17:18-kor jelentette be, hogy a vér cseppfolyósodott - egy nap késéssel. "Itt a csoda élőben a szemem előtt" - írta egy lelkes Januaria Piromallo az IlFattoQuotidiano.it álhírportálon. Az érsekség sms-ben értesítette őt, amikor "megtörtént", ő pedig a székesegyházba sietett.

Amikor megérkezett, nem meglepő módon szinte senki sem volt ott - még a padlón ülni szerető Battaglia érsek sem sietett megjelenni. Januaria ezért "egyedül ült, az első sorban, amelyet általában az egyházi hatóságok számára tartanak fenn".

Saját magyarázata van Szent Januáriusz késésére: "mintha a Szent azt akarta volna, hogy a Covid elleni távolságtartó intézkedéseket tiszteletben tartsák". Valószínűbb magyarázat, hogy Szent Januáriusz megunta, hogy dekadens és katolikusellenes prelátusok előtt lépjen fel.

#newsLlbzhsltmn

Beati pauperes spiritu
Ez már a babonaság határát súrolja.