hu.news
2407

Osztrák érsek: Nem az utolsó szó

"Egyszerűen nem elég azt mondani, hogy 'nem lehet, nem lehet'" - mondta a TheTablet.co.uk lapnak (március 18) a 72 éves brisbane-i érsek, Mark Coleridge, az ausztrál püspöki konferencia elnöke a lehetetlen "homoszexuális" áldásokról.

Coleridge az egyszerű kérdést "összetettnek" nevezi.

"Amit a CDF ebben a nyilatkozatban mondott, az semmiképpen sem causa finita est, a beszélgetés vége. Azt hiszem, nagyobb lendületet kell adnia egy másfajta beszélgetésnek a befogadásról".

Úgy tűnik, Coleridge 72 év alatt sem értette meg, hogy az egyház feladata a bűnök megbocsátása, nem pedig az áldás.

Kép: Mark Coleridge, © wikicommons, CC BY-SA, #newsDulzszdhha

francesco69
De lehet nemet mondani, nem csupán lehet, hanem kell!!!! Ennyi torz, hitetlen, túltáplált, hedonista társadalomban szocializálódott püspök rengeteg kárt okoz az Egyháznak! Fogalmuk sincs az apostoli lelkületről, számukra az apostoli mentalitás, vértanúságig való hűség, egyszerűség, szegénység csak mítosz. A homoszexuális pillanatnyi őrület, félelem a társadalmi kritikától, a népszerűség …More
De lehet nemet mondani, nem csupán lehet, hanem kell!!!! Ennyi torz, hitetlen, túltáplált, hedonista társadalomban szocializálódott püspök rengeteg kárt okoz az Egyháznak! Fogalmuk sincs az apostoli lelkületről, számukra az apostoli mentalitás, vértanúságig való hűség, egyszerűség, szegénység csak mítosz. A homoszexuális pillanatnyi őrület, félelem a társadalmi kritikától, a népszerűség elvesztésétől, talán koncepciós perek lehetőségétől, félelemmel tölti el őket. Nem tudom, hogy náluk kimaradt a papképzésből az a rész, amikor a krisztusi sorsot tanulták az evangéliumból, ha Krisztust üldözték a tanítványokat azok utódait is üldözni fogják. Erről nem hallottak?
charisma
Fordítói leiterjakab, amikor az ausztrált osztráknak írják - még a neve sem németes.😲