hu.news
511

Már a poligámiát támogatók is részt vesznek Ferenc zsinatán

Mario Grech bíboros és társai október 27-én sajtótájékoztatón mutatták be Ferenc pápa utolsó zsinatának 44 oldalas munkadokumentumát.

Ez az egyház intézményi és strukturális "reformjára" [értsd: hanyatlására] szólít fel "minden szinten", valamint "befogadóbb teret" akar azok számára, akik "feszültnek" érzik az egyházhoz való tartozás a saját kapcsolataik között, ilyenek például a házasságtörők, az egyedülálló szülők, a poligámiát támogatók és természetesen a homoszexuálisok.

A dokumentum követeli a szentségek kiszolgáltatását a házasságtörőknek és a poligámistáknak, valamint "párbeszédet" akar folytatni a katolikusvallásukat nem gyakorló papokkal.

Bár a hívek részvétele a zsinaton siralmas volt (kevesebb mint 1%) és messze elmaradt az eredeti elképzelésektől, a dokumentum mégis azt állítja, hogy a részvétel "minden várakozást felülmúlt".

A propaganda egy másik eleme az állítólagos "radikális befogadás, ahol senki sincs kizárva", miközben mindenki pontosan tudja, mennyire el vannak nyomva az egyszerű katolikusok Ferenc pápa szélsőséges Vatikánjában. Grech szarkasztikusan megismételte, hogy "a zsinat célja, hogy mindenkit meghallgassunk", miközben mindenről maga Ferenc és csatlósai döntenek.

Meglepettnek próbált tűnni, amikor a "sok hozzászólással" találkozott [értsd: az övön aluli témákról] "különböző egyházi és kulturális kontextusokból".

Egy ponton Grech valahogy mégis őszinte volt, mert hát a bíborosok, politikusok és más hazugok általában az ellenkezőjét gondolják annak, amit mondanak. Úgy nyilatkozott: "Mi nem egy programot erőltetünk."

#newsHkmajgjesq