Clicks7
Sfantul Rozariu - misterele de durere. „Rozariul este sinteza întregii evanghelii, meditare a misterelor Domnului, sacrificiu de seară, coroană de trandafiri, imn de laudă, rugăciune a familiei, …More
Sfantul Rozariu - misterele de durere.

„Rozariul este sinteza întregii evanghelii, meditare a misterelor Domnului, sacrificiu de seară, coroană de trandafiri, imn de laudă, rugăciune a familiei, compendiu al vieţii creştine, semn sigur al favorului ceresc, ajutor pentru mântuirea aşteptată". (Papa Pius al XII-lea)

Prin rugăciunea Rozariului contemplăm viața lui Isus și a Mariei. Sfântul Louis Marie Grignion de Montfort compara Rozariul cu natura compozită a persoanei umane. Persoana umană are și trup, și suflet, la fel și Sfântul Rozariu. Trupul Rozariului este reprezentat de rugăciunile vocale, iar sufletul de contemplarea Misterelor Rozariului. Dacă este recitat și contemplat, Rozariul este o rugăciune de o monumentală importanță și putere.

Iată care sunt promisiunile pe care Sfânta Fecioară Maria le-a făcut Fericitului Alan de la Roche pentru toți aceia care se vor ruga Sfântul Rozariu: „Tuturor celor care vor recita Rozariul le promit protecția mea specială. Rozariul va fi cea mai puternică armă împotriva iadului, va distruge viciile, îndepărtează păcatul și distruge ereziile. Oricine va recita cu evlavie Rozariul cu meditarea Misterelor, dacă-i păcătos se va converti, dacă-i drept va crește în har și va fi făcut vrednic de viața veșnică. Eu eliberez zilnic din Purgatoriu sufletele evlavioase Rozariului meu. Adevărații copii ai Rozariului meu vor avea parte de o mare bucurie în Cer. Cei care fac cunoscut Rozariul meu vor fi ajutați de mine în toate nevoile lor. Evlavia față de Sfântul Rozariu este un mare semn de predestinare.”

Acest material conține secvențe și imagini din filmele „The Passion of the Christ”, în regia lui Mel Gibson, și „Son of God”, în regia lui Christopher Spencer.