Clicks128
hu.news

Ferenc pápa reformja: "Nyugtalanító" és "veszélyes" karakterek

Braz de Aviz bíboros és Carballo érsek, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregáció főkolomposai "nyugtalanító és veszélyes alakok" - írja a MarcoTosatti.com (szeptember 13).

Most már minden régi rítust követő közösség az ő parancsnokságuk alá tartozik, és "szent guillotine-t" állítanak nekik. Aviz azzal büszkélkedik, hogy a portugál királyok fattyú (!) leszármazottja, papként a Fokoláre mozgalomhoz és a kommunista felszabadítási teológiához csatlakozott, és (ezért) II. János Pál püspökké és érsekké tette.

XVI. Benedek által 2011-ben Rómába történt előléptetése meglepte a brazil nunciatúrát, mert a gazdasággal kapcsolatos rögeszméi keserű emlékeket hagytak maguk után. Személyesen ismerte el, hogy fedezte azokat a papokat, akiknek gyermekeik voltak, köztük a mostanra elhunyt testvérét, akire egy brazíliai plébániát bízott.

Carballo a ferencesek (OFM) generálisaként vált hírhedtté, amikor a vallási közösségek legnagyobb gazdasági botrányáért (50 millió eurós veszteség) volt felelős. Az ügyet - nyilvánvalóan - soha nem vizsgálták ki, mert "liberálisok" voltak a tettesek.

Az ügy hátterében kábítószerhez és fegyverekhez kapcsolódó befektetések álltak. Carballo nem a Vatikán közvetlen közelében él a ferencesekkel, hanem egy pazar lakásban a Vatikán területén (Specola: "biztos, ami biztos").

Nemrég Carballo volt olyan szemtelen, hogy egy dokumentumot adott ki a vallási közösségek jó ügyintézésének irányelveiről...

Kép: João Braz de Aviz, José Carballo © wikicommons, CC BY-SA, #newsUoxcdwixxp