Clicks360
hu.news
1

Stika püspök: A mise nem Jézus imádatáról szól, hanem az Atya imádatáról

A latin mise katolikus követői nem tartják tiszteletben a Novus Ordo misét, "és ezért hibáznak" - mondta Knoxville püspöke, Richard Stika Twitteren (november 24, beszélgetés lent).

Egy felhasználó azt kommentelte, hogy az új rítus katolikusok 70%-a nem hisz a mise szentségében, erre Stika azt írta, hogy "a mise nem Jézus imádatáról szól".

Egy nappal később Stika letagadta, hogy az Atya és Jézus egyek: "Jézust szeretjük. Az Atyát imádjuk".

Az állítások után Stika priváttá tette Twitter fiókját. Rendszeresen publikált ehhez hasonló, furcsa nyilatkozatokat, ezután pedig privátra állítja profilját.

Stika arról ismert, hogy katolikusokat zaklat és tilt le, valamint ellentmondásos nyilatkozatokat tesz közzé, mint pl. egyszer támogatja a cölibátust, egyszer pedig nem.

#newsBahbwulpqi

Gratia copiosa
A Novus ordo-ra jarok ez esetben nem tartjak tiszteletben a tovabbi 23 ritust a katolikus egyhazban, hiszen akkor is Novus ordo misere mennek, ha mondjuk a Kozel-Keleten jarnak. Libanonban maronita ritusra mehetnenek itthon gorog-katolikusra. Mennek? Nem. Tovabba mi van a Janos evangelium elso soraival es a Nicea-i hitvallassal , amit vasarnaponkent megvall az egesz katolikus egyhaz, meg Ferenc …More
A Novus ordo-ra jarok ez esetben nem tartjak tiszteletben a tovabbi 23 ritust a katolikus egyhazban, hiszen akkor is Novus ordo misere mennek, ha mondjuk a Kozel-Keleten jarnak. Libanonban maronita ritusra mehetnenek itthon gorog-katolikusra. Mennek? Nem. Tovabba mi van a Janos evangelium elso soraival es a Nicea-i hitvallassal , amit vasarnaponkent megvall az egesz katolikus egyhaz, meg Ferenc papa is. Miutan az orthodoxok az elso 7 egyetemes zsinatot magukra nezve meg ervenyesnak tartjak, igy a tabor a hitvallasban osszetart. Hany Isten van? Relativ, attol fugg ki mondja. Ujhumanista, globalista, LGBT, iszlamisra katolikus puspok, vagy katolikus katolikus püspok, kiveve a magyar, lengyel, szlovak cseh püspokoket, akik katolikus katolikusok.