Clicks539
hu.news

Kegyelem akcióban: Burke bíboros kritizálja Ferenc pápa DURVASÁGÁT

Raymond Burke bíboros számos hibát fedezett fel Ferenc pápa Motu Proprio kísérőlevelében, a Traditionis Custodesben (NCRegister.com, július 16).

Nem érti például, hogyan lehet a Novus Ordo az egyház liturgiájának "egyedülálló kifejeződése", ahogy az új Motu Proprio állítja, hiszen a római rítus soha nem szűnt meg létezni. Azt is kifogásolja, hogy a Motu Proprio azonnal hatályba lép, noha "sok olyan elemet" tartalmaz, amelyek tanulmányozást igényelnek az alkalmazásával kapcsolatban.

Továbbá Burke soha nem volt tanúja annak a "súlyosan negatív helyzetnek", amelyet Ferenc pápa a kísérőlevelében felidézett. Ellenkezőleg, Burke kijelenti, hogy a római rítus hívei "mélységes szeretettel viseltetnek az egyház és pásztoraik iránt", és nem vallják magukat skizmatikus vagy szedevakantista követőknek (ellentétben a Ferenc által annyira kedvelt modernistákkal).

Burke végül észreveszi Ferenc pápa kemény hangnemét, és reméli, hogy a hívek nem engednek "annak a csüggedésnek, amelyet az ilyen keménység szükségszerűen szül".

#newsTgaxekvjnz