Clicks25
sl.news

San Rafael: Škof Taussig še naprej laže

Škof iz San Rafaela, Eduardo Taussig iz Argentine, "konservativni" morilec svojega semenišča, je med 40 minutno lokalno televizijsko oddajo (7. avgusta) pred dvema ogabnima novinarjema zagovarjal svoj zločin.

Taussig ni navedel niti enega resnega razloga za svojo dramatično postopanje, ampak je odločitev o "Svetem sedežu" znova očital kardinalu Beniaminu Stelli, ki vodi Kongregacijo za klergijo.

Taussig sporoča, da je več kot eno uro govoril po telefonu s Stello, ki je domnevno "potrdil potrebo po zaprtju škofijskega semenišča." Beseda "potrjeno" dokazuje, da je za odločitvijo stal Taussig in ne Stella.

Kljub temu je med oddajo javnost zavajal z izjavami češ da mora biti "ubogljiv" Rimu.
Po ponovitvi svoje lažne izjave se je Taussig neprestano praskal po vratu in licih, kar je v govorici telesa povezano z negativnimi čustvi ali laganjem.

Pojasnil je, da je semenišče zaprl, ker duhovniki, "ki so prišli iz tega semenišča", niso hoteli upoštevati njegove [nepravične] uredbe o koronavirusu, ki je narekovala polaganje obhajila na roke.

V mnogih državah prejemanje občestva na roke ni bilo uvedeno in to ni prispevalo k večjemu širjenju virusa.

Taussigova napačna teorija je, da obstajajo "različne oblike prejemanja obhajila" in da "nobena" ne izčrpa "bogastva evharistije." Hkrati poskuša obsoditi prejem obhajila, ki domnevno "prenaša slino z ene osebe na drugo", prav tako pa je prejemanje obhajila na roke način, na kakršnega so ga prejemali tudi "mučenci".

#newsXnaxpyiuvp