Clicks196
hr.news

Licemjerje: Njemački biskupi zahtijevaju "promjene" koje su odavno uveli

Predsjedavajući limburški biskup Georg Bätzing navodno "razumije" da Kongregacija za nauk vjere odbija "blagoslove" grešnih homoseksualnih veza.

Ali za njega, to ne pomaže "ničemu", Bätzing je izjavio za Rnd.de (16. travnja), jer je već dugo postojao "pastoralni razvoj" koji vodi dalje od toga [u ponor]. Za njega to znači da "promjena predstoji".

Homoseksualni "blagoslovi" koje umjetno izvodi Bätzing, problem su pješčanika koji su izmislili novinari u zemlji u kojoj broj katoličkih brakova naglo pada (2020.: 9%), a ogroman dio "katolika" više se uopće ne vjenčava.

Protiv sve realnosti, Bätzing nagovještava da [grješne] homoseksualne veze žele "blagoslov" Crkve. Pretvara se da na to "pitanje" više ne može odgovoriti sa da ili ne, iako to upravo čini.

Umjesto toga, on zamjera Kongregaciji za nauk vjere što odbija homoseksualne "blagoslove" u skladu sa Svetim pismom i zdravim razumom.

Bätzing, s druge strane, vjeruje da bismo "mi" morali homoseksualne veze i konkubine procijeniti "drugačije". Tko smo "mi"? "Drugačije" od koga?

Slika: Georg Bätzing, #newsWeoslraeii