Clicks29
ro.news

Francisc s-a întâlnit cu arhiepiscopul înlăturat de Benedict al XVI-lea

Potrivit Tyzden.sk, Francisc a luat prânzul și a purtat o lungă conversație cu arhiepiscopul din Trnava, Róbert Bezák, din Slovacia.

La 24 iunie, Francisc a co-prezidat Euharistia cu Bezák și i-a returnat inelul episcopal pe care îl trimisese la Vatican cu ani în urmă într-unul din numeroasele sale apeluri pentru revizuirea cazului său.

Bezák a fost numit Arhiepiscop în Trnava în aprilie 2009, când avea doar 49 de ani. De la început, a dorit să promoveze o „Biserică deschisă” - un eufemism pentru o Biserică care este deschisă pentru orice, în afară de Credința Catolică.

De asemenea, el l-a denigrat de mai multe ori pe predecesorul său, Ján Sokol, în vârstă de 87 de ani, pentru presupusa gestionare financiară defectuoasă.

Cu toate acestea, o vizită apostolică din ianuarie 2012 condusă de episcopul Jan Baxant, în vârstă de 72 de ani, din Litoměřice a constatat că Bezák însuși era vinovat de declarații contrare doctrinei Bisericii referitoare la preoția feminină, celibatul preoțesc și sexul premarital. În iulie 2012, Bezák a fost eliminat.

Din decembrie 2013, Bezák, care este Redemptorist, locuiește în mănăstirea Redemptoristă din Bussolengo lângă Verona, Italia.

#newsXawltcugok