charisma
3335

Paprocki püspök lelkipásztori útmutatót ad a gender identitáshoz

Az egyházmegyei eljárás szerint az összes egyházmegyei szervezetben és tevékenységben résztvevő hallgatókra és felnőtt alkalmazottakra vagy önkéntesekre a biológiai nemüknek megfelelő névmással …More
Az egyházmegyei eljárás szerint az összes egyházmegyei szervezetben és tevékenységben résztvevő hallgatókra és felnőtt alkalmazottakra vagy önkéntesekre a biológiai nemüknek megfelelő névmással fognak hivatkozni.
Springfield, Illinois - Thomas Paprocki püspök a múlt hónapban pasztorális útmutatót adott ki az egyházmegye gender identitásra vonatkozó politikájáról, kifejtve azt a meglévő eljárást, miszerint az iskolák és más egyházmegyei intézmények a diákokat és felnőtteket a születéskori biológiai nemük alapján ismerik el.
Az útmutatóban Paprocki püspök rámutatott arra, hogy a kérdést együttérzéssel és érzékenységgel kell megközelíteni, miközben ragaszkodni kell az Egyház tanításához és az igazsághoz.
Teljes cikk
Bazsó-Dombi Attila
Isten fizesse a fordítást!
Xzenon
"a biológiai nemüknek megfelelő névmással fognak hivatkozni." - ez rendben is van, de ránázásre hogy lehet ezt eldönteni egyértelműen 2021-ben???
charisma
ne haragudj, de ez szőrszálhasogatás - egyházi iskolákról és intézményekről van szó, nem betérő ismeretlenekről...