Clicks35
sl.news

Duhovnik je semeniščnike prisilil v golo plavanje

Trije nekdanji semeniščniki trdijo, da se škofija Cleveland ni odzvala, potem ko naj bi jih pater James Cosgrove, župnik, prisilil, naj se kopajo goli, poroča PillarCatholic.com (22. oktobra).

Trojica je decembra 2019 omenjeno sporočila škofiji, toda Cosgrove je imel do nedavnega dostop do semenišča, vključno s ključem semenišča.
Lani novembra je Cosgrove vzel plačani bolniški dopust zaradi depresije in tesnobe. Letos oktobra je odstopil s svojega mesta mašnika.

En semeniščnik, Nick Grismer, trdi, da ga je junija/julija 2019 Cosgrove prisilil, da se kopa v semeniškem bazenu in v hiši ob jezeru, ki je v lasti škofijskega duhovnika, medtem ko ga je ta fotografiral in snemal, tudi potem, ko ga je Grismer prosil, naj preneha.

Duhovnik je bil Grismerjev prijatelj in mentor, ki mu je rekel, naj se izpostavi "svobodi" in naj bo "gol pred Bogom". Cosgrove ga je tudi spodbudil k pitju, čeprav se je Grismer boril s težavami, povezanimi z alkoholom in ga poskušal prepričati, da čez noč prespi poleg njega v dnevni sobi hiše, vendar je to Grismer zavrnil.

Tudi dva druga nekdanja semeniščnika sta potrdila, da sta bila tudi onadva poleti 2019 prisiljena h golemu kopanju s Cosgrovejem.

Slika: Cathedral of St. John the Evangelist, Cleveland © wikipedia, #newsRdvtbadhfd