hu.news
2676

Gänswein a kamera előtt sírta el magát (videó)

Georg Gänswein érsek június 18-án a müncheni Nymphenburg kastélyban tartott beszédet a Joseph Ratzinger/XVI. Benedek Alapítvány június 18-i matinéján, Benedek 95. születésnapja alkalmából.

Előtte Nikola Eterovic németországi apostoli nuncius mondott beszédet. A müncheni Marx bíboros nem volt jelen.

Gänswein beszéde a terveknek megfelelően zajlott, amíg rá nem tért Benedek lemondására és annak következményeire, a következőket mondva:

"Soha nem hittem volna, hogy a Monastero Mater Ecclesiae-től a Szent Péter mennyország kapujáig vezető utolsó útszakasz...". A mondatot nem tudta befejezni, mert hirtelen zokogásban tört ki, és 22 másodpercre meg kellett szakítania beszédét.

Aztán újrakezdte: "Szent Péter mennyei ajtajáig", és ismét 20 másodpercig zokogott. "Ezt bízta rám XVI. Benedek a maga finom humorával" - tette hozzá, hogy aztán ismét 22 másodpercre szünetet tartson.

Ezt rövidesen újabb 15 másodperces szünet követte, majd Gänswein befejezte beszédét.

#newsUztzwcrsie

02:14
Donna Bianca
Nincs vége és nem lesz vége, mert sziklára épült s mert Jézus a szegletkő.
Stoffán György
Gänswein érsek mindent tud, és a római egyház bukásának, buktatásának minden terhét megára vette... ezért a fájdalom, amit Őszentsége XVI. Benedek pápa lemondatásával kapcsolatban érez... A Vatikán, a Szentszék, így az egyházi intézményrendszer számára nincs visszaút. VÉGE!