Clicks128
nl.news
1

Duitse bisschoppen: Synode tegen celibaat en moraal

De Duitse bisschoppen besloten op 14 maart unaniem om een "synodaal proces" te starten over "geestelijke macht", celibaat en seksuele moraal.

In september presenteren de bisschoppen een concept en een tijdschema voor hun beraadslagingen. Er zullen drie organen zijn:

- Osnabrück-bisschop Franz-Josef Bode, een promotor van homoseksuele fornicatie, is verantwoordelijk voor de seksuele moraal.

- Münster-bisschop Felix Genn, een vijan van de katholieke seminaristen, is verantwoordelijk voor het celibaat.

- Speyer-bisshop Karl-Heinz Wiesemann, een promotor van Protestantse Communie, zal zorgen voor "geestelijke macht".

Afbeelding: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-SA, #newsStfpdtmmgx
Aaron-Jozef
De Duitse bisschoppen willen het universele Katholieke geloof in de Duitse RK kerk verbannen. Ieder lid dat het universele katholieke geloof beleid kan, zonder in gewetensnood te komen niet langer lid zijn van de Duitse RK kerk. De Duitse bisschoppenconferentie forceert hierdoor een schisma. Ik vrees dat veel bisschoppenconferenties de Duitse bisschoppenconferentie zullen volgen, daardoor zou er …More
De Duitse bisschoppen willen het universele Katholieke geloof in de Duitse RK kerk verbannen. Ieder lid dat het universele katholieke geloof beleid kan, zonder in gewetensnood te komen niet langer lid zijn van de Duitse RK kerk. De Duitse bisschoppenconferentie forceert hierdoor een schisma. Ik vrees dat veel bisschoppenconferenties de Duitse bisschoppenconferentie zullen volgen, daardoor zou er een internationaal schisma ontstaan.
Laten wij bidden voor de universele katholieke gelovigen dat ze een eigen kerk mogen stichten.