Clicks25
ro.news

Preot, la drumeție cu 60 de băieți, cade de pe traseul montan și moare

Părintele Graziano Gianola, în vârstă de 47 de ani, preot asistent la parohia Gesù Buon Pastore, Milano, a căzut de pe un traseu marcat la 1500 m în Brentonico, Alpii din Trentino, Italia, pe 12 iulie.

A fost transportat cu avionul la spitalul Santa Chiara din Trento, unde a murit după ore de agonie. Gianola conducea un grup de șaizeci de băieți din parohia sa în timpul unei tabere de vară. Sora Silvia l-a ajutat.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11 dimineața, când Gianola a alunecat și a căzut cincisprezece metri în gol și apoi s-a rostogolit alți cincisprezece metri pe o pantă cu iarbă.

În aprilie a publicat ultima sa carte „Guariti da Gesù. Lectio sul Vangelo di Marco ”(Vindecat de Iisus. Lecție despre Evanghelia după Marcu) care conține texte pe care le-a scris în timpul stării de urgență Covid.

Duminică, cu o zi înainte de plecarea lui Gianola în Trentino, el a scris pe internet: „O frumoasă [Duminică] Liturghie în această dimineață, dar acum este timpul pentru o vacanță la munte cu oratoriul. Brentonico, venim!”

Gianola provine dintr-o familie cu nouă copii. A fost hirotonit preot în iunie 2004 pentru Arhiepiscopia Milano și era cunoscut pentru chitara sa, dragostea pentru munți și ținuta sa secularizată.

Când recita rugăciunea pentru moarte, obișnuia să spună „bucurie veșnică” în loc de „odihnă veșnică acordă-le, Doamne.”

#newsQuoejfcfvm