Clicks243
hu.news

Pompeo a Vatikánt támadja: Egy rezsim úgy hívja a másik rezsimet, hogy "rezsim"

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, aki szeptember 29-én látogat el a Vatikánba, több támadást indított a Vatikán ellen, és annak vitatott kínai megállapodása ellen.

A CIA-Twitter.com oldalon Pompeo azt írta, hogy a Vatikán „veszélyezteti erkölcsi tekintélyét” azáltal, hogy meghosszabbítja a Kínával kötött 2018-as megállapodást - mintha egy szekuláris kormánynak lenne bármilyen erkölcsi tekintélye valaki más erkölcsének megítélésére.

Pompeo vagy szellemírója a FirstThings.com-on (szeptember 18.) emlékeztetett arra, hogy Kína olyan keresztényeket üldöz, mint „Paul Zhang Guangjun atyát, akit megvertek és "eltüntettek", mert nem volt hajlandó csatlakozni a kínai párt által működtetett Hazafias Katolikus Egyesülethez” (2019) - de ugyanakkor az Egyesült Államok és Pompeo sok olyan rezsimet támogat, melyek üldözik a katolikusokat.

"A kommunista hatóságok továbbra is bezárják az egyházakat, kémkednek és zaklatják a híveket, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a párt legyen a legfőbb hatóság a vallási ügyekben" - folytatja Pompeo. A nyugati rendszerek ezt az üzletet "privát" médiacégekre bízták.

A Vatikán Philip Pullella újságíró útján válaszolt (Reuters.com, szeptember 23.), aki azt írja, hogy Pompeo ezzeé „megdöbbentett” három magas rangú névtelen Vatikáni tisztviselőt - írja Pullella.

Védték a megállapodást, mert ez közvetlen csatornát biztosít a Vatikánnak a Pekinggel folytatott "párbeszédhez".

Kép: Mike Pompeo, #newsJuhipixehm