Clicks454
hu.news
3

Az új püspöki helynök egy nő

Augusztus 1-jén a svájci Fribourg püspöke, Charles Morerod kinevezte Marianne Pohl-Henzent Deutschfreiburg egyházmegyei régió új "püspöki helynökévé".

Morerod sajtónyilatkozata a következő címet kapta: "Marianne Pohl-Henzen lesz az egyházmegye német ajkú részének vezetője". Pascal Marquard püspöki helynök utódja lett.

A de facto püspöki helynöki pozíciója miatt Pohl-Henzen a püspöki tanács tagja is.

A hölgy házas, három gyermeke és négy unokája van. Nagy végrehajtó hatalma lesz a terület püspökei felett, így a papok is alá fognak tartozni.

Morerod püspök domonkosként a római Angelicumban tanított, ahol "konzervatívnak" tartották. 2009 októbere óta ő annak a római teológiai küldöttségnek a vezető helyettese, mely a Szent X. Piusz Papi Testvériség képviselőivel tárgyal.

(Videó: Morerod püspök megcsinálja az ice bucket kihívást)

Kép: Marianne Pohl-Henzen © press picture, diocese-lgf.ch, #newsFpmnvdrhey

purificatio
Mivel "püspöki helynök" az egyházjog szerint csak pap lehet, a hölgy hivatalos megnevezése: "püspöki delegált"... Ez önmagában nem is volna baj... Ha hűségesen sáfárkodik, jobb, mintha egy rossz pap lenne a helynök. A tendenciát látva azonban sajnos ez is a protestantizálódás és elvilágiasodás egyik jele lehet.
charisma
Uram irgalmazz...
Miserere_nobis
Isten mentse meg népét az ilyen undormányoktól és tévelygésektől🙏🏻