Clicks260
hr.news

Papa Franjo koristi kanonizacije iz "populističkih razloga"

Samo zaslijepljeni neo-kon koji se odrekao svoje inteligencije vjeruje da su Pavao VI. ili nadbiskup Oscar Romero sveci onako kako Crkva shvaća svetost - objavio je 18. listopada argentinski blog Caminante-Wanderer.

Za blog, Pavao VI. i Romero su kanonizirali "čist čin volje" Franje koji koristi kanonizacije "za populističke svrhe" kako bi "retrogradnu" crkvu obojio političkom korektnošću.

Blog uzima čednost za primjer da bi pokazao kako su vrline, koje su nekad bile u središtu kanonizacije, postale nevažne pojedinosti:

• nakon što se 2005. godine biskup Maccarone iz Santiaga del Estera, Argentine, pojavio u videu usred homoseksualnog bluda sa svojim vozačem, Bergoglio je to nazvao "činom koji pripada Maccaroneovom privatnom životu".

• Bergoglio je 2012. godine branio biskupa Fernanda Bargalla iz Merlo-Morena, Argentine, koji je fotografiran u ekskluzivnom hotelu Kariba grleći plavu konkubinu.

• 2013. godine Franjo je rekao da nema pravo suditi homoseksualnim eskapadama monsinjora Ricca. Ricca vodi hotel u Vatikanu u kojem stanuje Franjo te je njegov kontakt sa Vatikanskom bankom.

• 2018. godine Franjo je nadbiskupa Edgara Peñu Parru imenovao zamjenikom državnog tajnika koji ima povijest homoseksualne bludnosti.

Slika: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsUywlqqjern