hu.news
752

A belga homoszexuálisok megállítására szólítja fel Ferencet egy bíboros

Willem Eijk, a hollandiai Utrecht bíborosa szeptember 27-én nyilatkozatot adott ki (LaNuovaBq.it) a flamand püspökök "liturgiája" ellen, amely a homoszexuális vadházasságokat népszerűsíti.

Mint írja, ez az első alkalom, hogy egy püspöki konferencia "megengedi" az ilyen "áldásokat", és hogy ez az Amoris Laetitia alapján történik. Eijk ugyanakkor kifejti, hogy az Amoris Laetitia által használt "megkülönböztetés" kifejezés jelentése ''hogy a rendellenes kapcsolatban élő embereket rávezetik arra, hogy megértsék, mi az igazság a viszonyukkal kapcsolatban."

Magyarul: "megértik, hogy kapcsolatuk sérti Isten teremtett rendjét, és ezért erkölcsileg elfogadhatatlan". Eijk öt ellenérvet sorol fel az úgynevezett "áldás" szövege ellen:

1. Az ima, amelyben a homoszexuális párok "elkötelezik" magukat egymás mellett, hasonló az esküvői szertartáshoz.

2. Erkölcsileg helytelen dolgot nem lehet megáldani. Isten kegyelme nem ragyog a bűn útjára.

3. A szöveg ellentmond a Hittani Kongregáció 2021. februári nyilatkozatának.

4. A szöveg szerint a homoszexuálisoknak a következőt kell elismételniük: "a te szavaid által fogunk élni", viszont Isten igéje a homoszexuális cselekedeteket bűnnek minősíti.

5. Ha a homoszexuális vadházasságokat meg lehet "áldani", akkor egy házasságon kívül élő férfi és női kapcsolatot is.

Eijk emellett hangot adott annak az abszurd reményének, "hogy a flamand püspököket hamarosan egyházilag illetékes körök is a nyilatkozatuk visszavonására kérik, és hogy ennek a kérésnek eleget tesznek".

#newsQjcjrzdtfv