charisma
2257

Ki vesztette el a kultúrát?

A legtöbb rendszeres látogató ezen az oldalon valószínűleg egyetért abban, hogy a kultúránk felbomlott. Mikor bomlott fel? Talán 1973-ban vesztettük el a kultúrát, amikor a Legfelsőbb Bíróság …More
A legtöbb rendszeres látogató ezen az oldalon valószínűleg egyetért abban, hogy a kultúránk felbomlott. Mikor bomlott fel? Talán 1973-ban vesztettük el a kultúrát, amikor a Legfelsőbb Bíróság úgy vélte, hogy a „jog az abortuszhoz” lesz a törvény a földön. Talán az 1960-as évek szexuális forradalma jelentette a vég kezdetét. De a kulturális hanyatlásunk már 75 évvel ezelőtt elkezdődhetett, a hirosimai égbolton, amikor az amerikaiak ledobták a történelem első atombombáját a városra.
Teljes cikk
Xzenon
Szerintem 1968 (és környéke) volt a fordulópont: pár évvel előtte az USA megnyitja a határait az ázsiai üzletemberek/kuruzslók/jógázók stb. előtt.... Kialakul a hippikultúra, a New Age, a pszichodelikus drogok nagyarányú használata, az "Élj a mának - szard le a jövőt' filozófia. Az egyéni "szabadság" = szabadosság. A belülről jövő saját magad megváltása/szingliség/abortusz nagyarányú …More
Szerintem 1968 (és környéke) volt a fordulópont: pár évvel előtte az USA megnyitja a határait az ázsiai üzletemberek/kuruzslók/jógázók stb. előtt.... Kialakul a hippikultúra, a New Age, a pszichodelikus drogok nagyarányú használata, az "Élj a mának - szard le a jövőt' filozófia. Az egyéni "szabadság" = szabadosság. A belülről jövő saját magad megváltása/szingliség/abortusz nagyarányú elterjedése. Persze évtizedek kellettek, de a gonosz mag megvolt, kikelt és már erdőt alkot.
Bazsó-Dombi Attila
Milyen véletlen, éppen augusztus 6.-án, a Színeváltozás ünnepén, és milyen véletlen, hogy éppen Hiroshima és Nagaszaki, a Japánban levő 2 legerősebb katolikus központra!