Clicks28
ro.news

A început persecuția? Arhiepiscopii pun capăt Liturghiei romane

Părintele Philip Wilhite de la Biserica Sacred Heart din Conroe, Arhiepiscopia Galveston-Houston, Texas, a anunțat că Liturghia tradițională latină din biserica sa va fi întreruptă.

„După o atenție cuvenită, conversații cu Arhiepiscopia și pentru a satisface cel mai bine nevoile spirituale ale celor care preferă Forma Extraordinară, vom trece de la oferirea acestei forme aici la Sfânta Inimă la încurajarea tuturor de a fi enoriași activi ai Bisericii Catolice Regina Caeli ”, a scris el pe FaceBook.com (2 iunie). Ne întrebăm ce înseamnă „considerarea cuvenită” și dacă această măsură este menită să promoveze distanțarea sanitară Covid.

Ultima Liturghie în biserica Sacred Heart va fi celebrată pe 9 iunie. După aceea, vor fi prezidate numai Euharistii. Biserica Regina Caeli din Houston este condusă de Fraternity of St Peter (FSSP) și este la aproximativ 58 km distanță de Sacred Heart.

Liturghia săptămânală la Sacred Heart a existat doar timp de șase luni. Arhiepiscopia Galveston-Houston este condusă de cardinalul DiNardo, care, în decembrie 2015, a participat personal, a prezidat binecuvântarea terenului și revoluționarul ceremonial pentru parohia FSSP.

#newsMnbujooemk