Clicks100
hr.news

Njemački sud progoni slavnog poljskog svećenika zbog razotkrivanja homoseksualnog predvorja Crkve

Okružni sud u Kölnu, Njemačka, izdao je kaznu od 4.800 eura protiv slavnog poljskog oca Dariusaz Oka zbog navodnog "poticanja na mržnju" protiv homoseksualaca, izvijestili su poljski mediji. Oko se žalio na presudu.

2021. godine objavio je dva članka u njemačkom znanstvenom časopisu Theologisches protiv homoseksualne klike unutar Crkve, identificirajući ih kao "rak" i "kugu" za Crkvu.

Tekstovi prevedeni s poljskog preuzeti su iz Okove knjige Mafija od lavande: S papama i biskupima protiv klike homoseksa u Crkvi (2020.) koja je bestseler u Poljskoj, gdje je prodano više od 30.000 primjeraka. Ista kazna od 4.800 eura izrečena je ocu Johannesu Stöhru koji je pravno odgovoran za Theologisches.

Oko je za poljski TVP rekao da je napisao znanstveni tekst i ponovio da "prikuplja poznate činjenice o homoseksualcima u mantijama i o njihovim navikama. Ova 'mafija od lavande' igra ulogu sličnu mafiji na Siciliji". Zamjenik poljskog ministra pravosuđa, Marcin Romanowski, akademik i Opus Dei Numerary, objasnio je na Twitteru da je Oko progonjen jer je "u znanstvenom članku razotkrio skupinu silovatelja koji djeluju unutar Crkve". Romanowski, koji je studirao u Njemačkoj, osuđuje njemački sud zbog "gaženja akademske slobode".

Kaznenu je prijavu podnio otac Wolfgang Rothe, rimski obrazovani crkveni odvjetnik koji je bio prorektor sada ugašenog "konzervativnog" sjemeništa Sankt Pölten u Austriji. 2004. godine pojavile su se slike koje prikazuju kako se činilo da je Rothe poljubio sjemeništarca u usne. Skandal je završio pospremanjem konzervativnog biskupa iz St Pöltena, Kurta Krenna.

Rothea je konačno reciklirala Münchenska nadbiskupija gdje promovira homoseksualnu agendu na društvenim mrežama. Münchenska nadbiskupija kardinala Marxa odgovorila je korisniku Gloria.tv dlawe (8. srpnja), koji se požalio na Rotheove nedavne homoseksualne "blagoslove", da neće biti kažnjen.

Slika: Dariusz Oko © wikicommons, CC BY-SA, #newsOwoiwgmelq