Clicks36
ro.news

Gibson sprijină preoții suspendați: „Episcopii sunt o grămadă de ticăloși”

Mel Gibson a susținut un miting de rozariu din Chicago din 10 septembrie al „Coaliției pentru preoții anulați”, inclusiv „suspendatul” părinte James Altman.

Episcopii care-și persecută preoții tolerează orice fel de prostii, a denunțat Gibson, „dar dacă unul dintre preoții lor pronunță ceva care seamănă cu ortodoxia, atunci ei încep să acționeze” și „îl scoate din slujbă.”

Gibson numește acest „martiriu alb” și un semn al „unei boli foarte profunde a Bisericii”. El este de acord cu truismul arhiepiscopului Viganò că mizeria a început cu Vaticanul II eșuat.

Când Gibson a dorit sprijin pentru Pasiunea lui Hristos din 2004, s-a apropiat de Episcopii SUA: „Acei bărbați nu au putut să se îndepărteze de mine suficient de repede și toți, cu excepția câtorva dintre ei, mi-au întors spatele”. În acest fel, au dezvăluit cine erau: „o grămadă destul de insipidă - și nu pare să se fi schimbat nimic.”

Gibson își amintește de preoții buni și bătrâni care în anii 1970 au fost persecutați de episcopi pentru că au văzut pagubele cauzate de Noua Liturghie și modificările fără sens ale Vaticanului II și au luat măsuri.

În ciuda faptului că este „destul de păcătos”, Gibson mărturisește că știe „diferența dintre un păstor și un ticălos”, adăugând că „cred că marea majoritate a acestor episcopi sunt doar o grămadă de ticăloși.”

#newsDdeidzuzke