Clicks30
sl.news

Schneider: "Maša ni zasebna last papeža"

Frančišek s Traditionis Custodes škofu Athanasiusu Schneiderju daje vtis pastirja, "ki ga namesto da vodi svoje ovce, te jezno bije s palico."

Schneider je za RemnantNewspaper.com (24. julija) povedal, da Frančišek govori o "Dialogu, potrpežljivosti, toplini in dobrodošlici ne-obsojanja", medtem ko je TC znak "pastirske nestrpnosti" in "duhovne togosti".

Frančiškov dokument iz Abu Dabija zajema "raznolikost religij", zdaj pa odločno zavrača raznolikost liturgičnih oblik.
Schneider nadalje pojasnjuje, da je rimski obred tisočletni liturgični zaklad in "ni zasebna last papeža".

Njegov zaključek se glasi: "Semeniščniki in mladi duhovniki morajo prositi za pravico do uporabe tega skupnega zaklada Cerkve in če jim to pravico odrečejo, jo lahko kljub temu uporabijo morda v tajnosti." Schneider je odraščal v Sovjetski zvezi, kjer je njegova družina morala svoje verovanje skrivati pred javnostjo.

Za Schneiderja to ni "neposlušnost", ampak dejanje poslušnosti Cerkvi, ker Frančiškova zavrnitev rimskega obreda predstavlja le "kratkotrajen pojav v primerjavi s stalnim duhom in prakso Cerkve."

Med tem Schneider pričakuje Motu Proprio s "strogimi normami", ki zatirajo prakso "LGBT-maš", katerih zgolj označevanje kot takšnih je "bogokletstvo" in "ogorčenje božanskega veličanstva". Kljub temu takšne dogodke "Sveti sedež in mnogi škofje dopuščajo".

Slika: Athanasius Schneider, © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsPpeeeygxim